Előjegyzés

BAGOLY EGÉSZSÉGHÁZ

KECSKEMÉT, BAGOLY UTCA 1/A.

email: info@bagolyegeszseghaz.hu

Tel.:

×
Baky Ildikó

Baky Ildikó

Gyermek pszichológia

:

Eseti időpontokban


Online pszichológiai konzultáció

Kedves Szülők!   A COVID-19 járvány mindannyiunk számára nehéz helyzetet teremtett. Megfelelni a munkahelyi elvárásoknak, foglalkozni, tanulni a gyermekekkel, gondoskodni a család jóllétéről egy egészségügyileg bizonytalan helyzetben - új feladatok elé állít mindenkit. Hogyan lehet megküzdeni mindezzel? Hogyan lehet kezelni a stresszt, a feszültséget, a bezártságot, a ránk nehezedő nyomást – gyermekeink pozitív érzelmi fejlődését és érzelmi állapotát szem előtt tartva? 

Ha úgy érzi, hogy szülőként kicsúszott a kezéből a kontroll, túl gyakran érzi magát lehangoltnak, szorong, hangulata túlságosan ingadozó – ez gyermeke lelkiállapotára is hatással lehet. De gyermekénél is felerősödhetnek, jelentkezhetnek olyan tünetek, melyek aggodalommal tölthetik el Önt (pl. gyermeke szorong, hogy ő vagy hozzátartozói megbetegednek; túlságosan zárkózott lesz vagy indulatos, agresszív; esetleg a pánik tünetei is megjelenhetnek nála). A kamaszokat különösen megterheli ez a szituáció, az elszakadás társas közegüktől. 

A gyermekénél jelentkező tüneteket azonban a szülői konzultációkkal is lehet kezelni, csökkenteni! Sajnos ebben az időszakban nincs mód a személyes konzultációk megtartására. Ezért a videós vagy telefonos konzultációkat javaslom, melyet már szinte egy évtizede használok olyan ügyfelekkel, akik távolabbi városban vagy külföldön élnek. A kapcsolattartás támaszt jelent, az átbeszélt problémák kezelhetőbbé válnak – ezen a módon is. Felső tagozatos és középiskolás gyermekek pedig már a szülői egyeztetést követően részt vehetnek az online konzultációkon. Sokak számára talán idegenül hangzik ez az út, de mégis egy lehetőség a megoldások felé. Elképzelhető, hogy ez a nehéz helyzet még hetekig, akár hónapokig is eltart – próbálja meg, éljen a lehetőséggel! 


    Tisztelettel,                

                        Baky Ildikó

        Gyermek és ifjúsági klinikai és mentálhigiénés szakpszichológus


Weboldalfejlesztés...